Canicular

NY intr-o zi caniculara. Nebunie. Transpiri cand respiri :)   Transpir numai cand imi amintesc! Baietelul e nebadaios, nu vrea de mana la trecut strada, e incapatanat. Iar Marius insista sa mergem mai departe spre Ground Zero, desi David se cere in brate sau in carca de un milion de ani. Azi imi sare in ochi si murdaria orasului mai mult ca in alte dati. Si sincer parca singurul lucru pe care imi doresc sa il fac in acest moment canicular ar fi sa joc mahjong online, acasa de la calculator.

Nu stiu daca ati auzit de acest minunat joc dar este unul care pe mine ma relaxeaza teribil de tare.
NY, o briza pe vaporul spre tine m-o facut sa ma simt printesa ca pe vremea copilariei. Asa ma simteam cand vantul imi juca prin par. Asa minunat m-am simtit si azi. O zi de pastrat in suflet, o zi cu baietii dragi in orasul cel mai cool din lume. NY ne-a primit cu un zambet la coltul gurii, mi-o oferit o clatita cu ciocolata si banane, ne-o atras catre un zgarie nori care isi continua suisul, desi a strapuns demult cerul….  In South Street Seaport l-am ochit pe Bill Cunningham pe bicicleta la 84 de ani, inca purtand sacoul lui albastru si cu aparatul foto la gat. David zglobiu in parcul de copii. David, pe vapor, fericit pentru ca are gura plina cu vant …. Baietii mei  cei alergareti fac intrecere, desi eu nu am participat, toti 3 castigam: o dimineata frumoasa!

Ambele fragmente descriu aceeasi experienta. Adevarul e o imbinare a celor doua variante. Dar eu imi voi aminti partea frumoasa, asa am ales azi! De as face alegerea asta zilnic!  De am face asta cu totii! Garantez ca zilnic exista secunde macar care vorbesc despre ceva minunat si daca ne-am stradui putin mai tare, pe ele ni le-am aminti la sfarsitul zilei sau dupa ani si ani ….